Živá majonéza – Mňam!

Uuuuhhhaaaa! Živá majonéza (nebo živá zakysaná smetana, chcete-li) bylo to úplně nejlepší na dnešní úžasné večeři. Naprosté překvapení. Výborná k syrovým burgerům, salátu i kaši. Pochutnejte si!

Suroviny:

  • 0,5 šálku oříšků kešu
  • 1/4 šálku vody (možno i více)
  • 1/4 šálku citrónové šťávy
  • 0,5 člž cibulového granulátu
  • himalájská či mořská sůl dle chuti

Postup:
Všechny suroviny dejte do mixéru a mixujte dohladka. Můžete přidat více vody podle toho, jak hustou majonézu chcete. Takhle jednoduché to je!

Tip:
Oříšky kešu ideálně předem namočte, abyste aktivovali inhibitory enzymů. Cibulový granulát koupíte v prodejnách s kořenímpro přípravu živých pokrmů je to užitečná věc.

Zdroj: www.therawtarian.com


V sekci Ke stažení si můžete článek stáhnout do svého počítače.

Bookmark the permalink.