Karotková polévka s majoránkou

Polévka dosladka. Zajímavé spojení mrkve a jablka. Chceme-li, můžeme si hotovou polévku ohřát asi na 40 °C.

Suroviny:

  • 4 mrkve (nakrájet na kostky)
  • 1 plž nakrájené cibule (raději méně nežli více)
  • 1 avokádo
  • 1 menší jablko (nebo půlka velkého)
  • špetka papriky
  • sůl podle chuti
  • špetka římského kmínu
  • 1 plž majoránky
  • voda na mixování (množství podle požadované hustoty)
  • můžeme přidat také špetku skořice a 1 nakrájenou červenou papriku

Postup:
Všechny suroviny rozmixujeme v mixéru do hladka. Přidejte tolik vody, jak chcete polévku hustou. Ozdobíme několika kousky nakrájeného jablka a cibule a kapkou olivového oleje.

Tip:

S cibulí v tomto receptu zacházejte opatrně. Když ji dáte příliš mnoho nebo když je silná, přehluší všechny ostatní chutě. Sílu cibule zjemňuje právě majoránka. Avokádo v živých jídlech obecně slouží k zahuštění pokrmů.

Zdroj: rawon10.blogspot.com, upraveno

 

Bookmark the permalink.