Banánovo jahodový koktejl

Ovocné koktejly (v angl. smoothie) jsou důležitou součástí živé stravy. Můžete je vytvořit prakticky z čehokoliv, na co máte chuť a co máte po ruce. Já jsem přidala tři kousky jablka, které nám zbylo z výletu. Tady je jeden tip na koktejl, který jsme měli včera k snídani.

Suroviny:

  • 2 banány
  • hrst jahod (máme zmrazené z minulého roku)
  •  1/2 jablka
  • 1 člž prášku mesquite*
  • přírodní bílkovinu (chcete-li)
  • 1 šálek mandlového mléka (nebo vody)**

Postup:
Banány a jablka nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru, jahody vhodťe celé. Přídáme zbývající ingredience a mandlové mléko (vodu). Všechno dobře rozmixujte. Naředíme podle chuti.

*Prášek mesquite má sladkou ořechovou chuť s nádechem melasy a karamelu. Roste v pouštních oblastech celého světa. Jsou to rozemleté lusky naditce jehnědokvětého (Prosopis juliflora).

**Mandlové mléko nekupujte, pokud nemusíte. Snadno si jej připravíte doma – na 1 díl mandlí přidáte 3 díly vody a všechno rozmixujete v mixéru, dokud z mandlí není poměrně jemná kaše. Tuto kaši si pak uschovejte (můžete i zamrazit) – hodí se na výrobu chleba, sušenek apod. jako „mouka“.

Chce to změnu? Z ovocného koktejlu můžete snadno udělat zelený koktejl. Jednoduše přidejte jakoukoliv listovou zeleninu (od ledového salátu přes špenát po rukolu).

Jak na to bez přístojů:
Koktejl bez mixéru prostě neuděláme a mandlové mléko také ne. Na obě věci však stačí běžný domácí mixér o výkonu 500 W.

Zdroj: vlastní fantazie


V sekci Ke stažení si můžete článek stáhnout do svého počítače.

Bookmark the permalink.